litenlangtan

Direktlänk till inlägg 28 december 2010

uppgradera...

Av litenlangtan - 28 december 2010 13:55

Tiden går långsamt på jobbet, vi har väldigt lite att göra = mycket tid att fundera och fnurla på saker och ting...
Läser lite till i handboken jag skrev om igår och försöker applicera dessa nya "nycklar" på mitt liv...


Inser att det här med A - Herregud! när ska släppa den där skiten på riktigt - sitter som ett snuskigt plåster på min själ.


Tidigare vet jag att jag liknande den vänskapen med min trasiga förhållande till mamma. Jag gav väldigt mycket av mig själv. jämt. och fick väldigt lite tillbaka. dåligt samvete - check. skuldkänslor - check.


När jag började förändras kom jag på mig själv att inte vilja, inte våga öppna mig för mamma/A eftersom jag var så rädd att bli sårad och avvisad. Detta innebar att jag hade en "armlägns-avstånd-relation" - jag gav bitar av information men höll avståndet. Eller så struntade jag helt i att uppsöka kontakt.


Mamma har en gång valt sin nya man och sin nya familj framför att vilja ha en god relation till mig. A har utnyttjat min godhet och min välvilja till sin egen fördel. kanske inte medvetet. Men det var sällan jag behövde hennes hjälp, hennes utstäckta hand, hennes pengar...


Hon träffade sin man (genom mig) och det tog lite tid innan de fann varandra. men när relationen tog fart trampades det en hel på mina tår. åts av min mat. utnyttjades min goda vilja och min snällhet.

jag höll tyst. morrade i smyg. knöt näven och gjorde väldigt få ansatser att kräva något. blev bara väldigt trött och väldigt ledsen.


Så flyttade de ihop. SKÖNT! jag slapp gå mittuppi det och jag kände mig ömsom ensam ömsom nöjd.
problem 1 - vi hade en business ihop.

problem 2 - vi hade en hobby ihop.

Hon löste problemen genom att inte se vårt (jag och en till) behov av hennes hjälp för att det skulle funka...
Jag morrade ännu högre inombords...


en söndagkväll dök de upp. med en önskan. jag skulle "skriva på ett papper".
jag gjorde som jag blev ombedd - i egenskap av hennes "bästa vän".
jag var "vittne" till deras bröllop.

egentligen mot min vilja. för jag gillade inte honom. jag gillade inte idén att de skulle gifta sig. jag gillade inte att allt blivit så konstigt. så skevt. så jobbigt.  så falskt och så o-vän-ligt. men jag sa inget, för det fanns inte något tillfälle att säga nåt. och hade jag gjort det hade hon inte lyssnat ändå.


så småningom slutade jag med businessen och hobbyn och lämnade henne vind för våg. de flyttade. jag kände lite frihet.

När de flyttade tillbaka hade tiden gått och vi kunde trevande börja umgås igen. blunda hårt för gamla tider. de hade en son och jag hade en man. plötsligt var vi närmare varann igen.


Men när vi ville ha barn funkade det inte att närma sig mer. det blev mer avstånd. sylvassa kommentarer. suckar om HUR jobbigt det är att ha barn. njut ni som INGA har. så sårande mot den ömmande huden på min kropp som redan var sargad av alla misstankar om infertilitet.


Säkerligen låg det bottnar i deras ord som borde lyssnats på. men jag var så innesluten i min egen olycka och har gett så mycket av mig själv till henne redan utan att få något igen. jag orkade inte vara slagpåse mer. jag skiter i att förstå. jag skiter i att stöta på, bjuda till, in och upp. jag tar avstånd. det känns tryggare.


Jag liknade relationen mellan mig och mamma som vid den med A. jo, men min relation med mamma funkar idag. den har tagit stora kliv mot en bättre relation - det gör den för att vi kan strunta i det som fanns förut och vi har ett gemensamt intresse - vårt barn... Jag har aktivt tagit ett beslut om att försöka lägga "gammalt" åt sidan och inte älta det nå mer.
Det gör att vi kan prata med varandra mer öppet än förrut och prata mer om nya saker än gamla saker.


I fallet mamma har jag valt att försöka ändra min kommunikation och öppna mig. med A har jag valt att sluta mig och mest gräma mig över att det inte funkar mer.
kanske är det så att det finns skäl till varför hon är som hon är precis som då. men det är inte mina bekymmer att reda ut varför hon är så kall och hård och inte kan kommunicera med mig på mina villkor. jag väljer att inte kommunicera alls.


Jag måste nog försöka göra Ctrl+Alt-Delete på alla dessa tankar som finns här. tillåta mig att släppa detta och inse att det är ÖVER nu. jag kan inte göra mer och VILL inte göra mer. Jag vill lämna gammal skit bakom mig och bygga en ny version av mig. 3.0

den ska bli bättre, starkare och smartare. 

den ska lära sig att inte tänka bakåt för mycket utan skaffa sig målbilder som speglar framtiden. den ska lära sig snappa upp intressanta sätt att vara en god förälder. den ska skapa ett klimat i sin omgivning där man är vänner på lika villkor. den ska hitta ett nytt jobb och vårda sina relation - för att den vill den.
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av litenlangtan - 13 januari 2017 14:33

Oj vad länge sen jag bloggade. Det har vart sååååå mycket annat; försäljning av lägenheten, flytten, strul med jobbet, stök på hemmaplan, halloween, jul och nyår och är det ett nytt år och jagtänkte faktiskt på bloggen för någon vecka sen för att jag...

Av litenlangtan - 2 maj 2016 07:15

Just det. Vi är i gång med att sälja vår bostad för vi har fått en hyresrätt. Större, helt nybyggd, 5 minuter bort från vårt lilla hus. Det kommer inte vara för evigt men det är tak över huvudet tills vi hittat det hus vi vill ha. Jag, som är kontrol...

Av litenlangtan - 1 maj 2016 21:56

Är ganska säker på att en av mina ungar hatar mig just nu... Inget funkar, inte ens enkla vardagssaker som vi gjort 100 000 gånger tillsammans. Vi blir ovänner om allt och hans bruna ögon blixtrar... Idag skulle vi gå på bio på stan men det v...

Av litenlangtan - 23 april 2016 06:25

Kl är 06.18 och jag ligger i ungarnas rum med en snusande sovande unge på var sida. Tänk att jag blev mamma ändå, till inte mindre än två fantastiska barn! Tänk att vi är en familj, med allt vad det innebär! En lite mer tänkare, grubblare som mest är...

Av litenlangtan - 31 mars 2016 15:32

Igår hade vi en riktigt rövnatt, Stora hostar och hostar, Lilla fick krupp och vaknade rädd och ledsen och hade svårt att andas såklart! Vi fick rätsida på andningen och jag la mig brevid honom i deras sovrum. Somnade om och sov till ca 5. Då kom Sto...

Presentation


Jag blev mamma genom adoption. Bloggen startade 2010 med hemutredningen och fortsatte med en lång väntan på... ja vem skulle det bli?
Nu skriver jag om stort och smått om vardagen med en son född sommaren 2011 och hans lillebror som kom till oss 2013.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< December 2010 >>>

Arkiv

Besökare sen 2011-07-01

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Vill ha barn

 

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Buzzador blog


Skapa flashcards