litenlangtan

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Som allt är.

Av litenlangtan - 14 juli 2012 12:17

Veckan som gått har varit fin. I måndags träffade jag en av tjejerna från bokcirkeln och vi hade en jättefin dag med solsken, promenad, fika på fika och ballehäng med våra barn.


Jag och sonen har varit på bibblan och lånat böcker och på museet här där vi bor. Vi har också varit på museum med akvarium och spanat på fiskar och andra vattendjur med min vän som har två barn varav ett är jämnårigt med sonen. Efter akvariet gick vi till en lekpark och fikade och hängde runt där en stund.


Dagen därpå fick jag ett SMS av en annan tjej ur bokcirkeln och vi sågs och gick på museum vi också!


Så rätt som det är så har jag haft fullt upp. Mamma/mormor har också varit här och vi pratade lite om att vi planerar att ta barnvakt i augusti innan jag ska börja jobba. Vi har för avsikt att gå på bio efter att sonen somnat. Han sover ju oftast väldigt stilla och tungt på sin natts första timmar så det ska säkerligen inte vara något problem. Möjligen ska vi prova att låta svärmor/farmor & svärfar/farfar ta hand om honom en stund när vi besöker dem i sommar. Vi måste ju ge dem möjlighet att umgås nära sitt barnbarn och vi måste låta gummisnodden tänjas ut lite mer... Även om vi har haft rätt tät kontakt med min sida av familjen så har vi ännu inte lämnat huset båda två utan sonen någon gång. Men jag har ju vid olika tillfällen gått på toa själv eller stått i kö på café mm då sonen suttit kvar med mina vänner och deras barn. Och det har funkat bra - han har vetat att jag kommer tillbaka och känt sig trygg med dem. Och på självaste födelsedagen var han omgiven av släkt och vänner medans hans päron yrade omkring och fixade med tårta och kaffe och annat.


Men visst känns det märkligt att vi inte ska vara dygnet runt med honom under hela hans uppväxt. Han ska ju förhoppningsvis börja på förskola eller hos en dagmamma vad det lider.


Vännen som blev gravid i landet när de hämtade sin dotter har fått sitt barn nu äntligen - efter en bra stunds överburenhet. Grattis till er alla säger jag även här! Hennes förlossning lättades av att barnmorskan själv adopterat två gånger och i salen bredvid föddes ytterligare ett biobarn med två syskon från landet! Så märkligt livet ter sig ibland!


Jag såg också att Ekomamman väntar smått igen! Grattis till er också!

Veckans roligaste besked kom igår på eftermiddagen! Min fina vän väntar smått igen! Ödmjukt ringer hon och berättar trots att det inte är jättelångt gånget! Hon vet ju själv hur det kan kännas och visst kan det komma som jobbiga och obehagliga överraskningar fortfarande - men det beror så mycket på hur dessa nyheter presenteras! Dessutom vet jag hur svårt det det var för dem att få till dessa båda deras barn så jag håller alla tummar jag har för att allt ska gå bra även denna gång! Grattis!


Söndag idag - den allra sista veckan på länge för maken. Nu börjar hans semester och vi ska vara tillsammans rätt många veckor i år. Sen ska jag återgå till jobbet efter 10 månaders föräldraledighet. Kortare än de flestas men efter mycket längre väntan. Märkligt kan tyckas men vi v'ljer att göra så här då sonen var såpass liten när han kom till oss. Förskola/dagmamma från årsskiftet är det tänkt och sen ska vi båda gå ner i arbetstid. Jag tror det blir bra - blir det inte det så får vi tänka om...

Vår sommar innefattar en ganska lång bilresa till makens familj och jag hoppas på loppisbesök, fika och att få slappa en del. Sen väntar några veckor hemma med kortare utflykter och värme och bad kanske?
Sen hoppas jag verkligen att vår vecka i hyrd stuga på skärgårdsö ska bli sommarens höjdpunkt!

Det gnager lite i bakhuvudet att jag snart ska tillbaka till jobbet men jag vill inte låta det överskugga det faktum att vi har massa härliga veckor tillsammans framför oss nu...
Vad ska du göra i sommar?

 
 
Moa

Moa

17 juli 2012 12:58

Jaa du i sommar.. Vi har redan haft vår gemensamma semester på västkusten, som jag älskar att vara där. Denna sommar kollade vi lite på hus, det vore underbart att flytta dit. Men, man har alla vänner och allt det sociala här, så det är verkligen ett stort beslut som nog får vila lite till och gotta till sig i hjärnan. Annars på sommaren så kommer vi göra vår medgivandeutredning med start idag, känns så spännande och jag hoppas verkligen att vi får en bra bra bra handläggare!

Hoppas allt är bra och att det reder sig med dina vänner, det känns i alla fall som du har några från bokcirkeln att lita på :)
Kram

http://mittlivmedmrkh.wordpress.com

litenlangtan

17 juli 2012 22:56

Att helt byta miljö och lämna släkt och vänner är ett stort steg! Som tur är har min man ingen "hemlängtan" Så vi blir kvar hör på västkusten!
Flytta hit så har du iaf en kompis att hänga med!
Hoppas ni får en bra kontakt och att hemutredningen går snabbt och smärtfritt!

 
Jenny / Ekomamma i stan

Jenny / Ekomamma i stan

23 juli 2012 22:13

Tack så mycket för ditt fina grattis. Hoppas att ni får en fin fortsättning på semestern.

http://livinggreen.se/blogg/ekomammaistan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av litenlangtan - 13 januari 2017 14:33

Oj vad länge sen jag bloggade. Det har vart sååååå mycket annat; försäljning av lägenheten, flytten, strul med jobbet, stök på hemmaplan, halloween, jul och nyår och är det ett nytt år och jagtänkte faktiskt på bloggen för någon vecka sen för att jag...

Av litenlangtan - 2 maj 2016 07:15

Just det. Vi är i gång med att sälja vår bostad för vi har fått en hyresrätt. Större, helt nybyggd, 5 minuter bort från vårt lilla hus. Det kommer inte vara för evigt men det är tak över huvudet tills vi hittat det hus vi vill ha. Jag, som är kontrol...

Av litenlangtan - 1 maj 2016 21:56

Är ganska säker på att en av mina ungar hatar mig just nu... Inget funkar, inte ens enkla vardagssaker som vi gjort 100 000 gånger tillsammans. Vi blir ovänner om allt och hans bruna ögon blixtrar... Idag skulle vi gå på bio på stan men det v...

Av litenlangtan - 23 april 2016 06:25

Kl är 06.18 och jag ligger i ungarnas rum med en snusande sovande unge på var sida. Tänk att jag blev mamma ändå, till inte mindre än två fantastiska barn! Tänk att vi är en familj, med allt vad det innebär! En lite mer tänkare, grubblare som mest är...

Av litenlangtan - 31 mars 2016 15:32

Igår hade vi en riktigt rövnatt, Stora hostar och hostar, Lilla fick krupp och vaknade rädd och ledsen och hade svårt att andas såklart! Vi fick rätsida på andningen och jag la mig brevid honom i deras sovrum. Somnade om och sov till ca 5. Då kom Sto...

Presentation


Jag blev mamma genom adoption. Bloggen startade 2010 med hemutredningen och fortsatte med en lång väntan på... ja vem skulle det bli?
Nu skriver jag om stort och smått om vardagen med en son född sommaren 2011 och hans lillebror som kom till oss 2013.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Arkiv

Besökare sen 2011-07-01

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Vill ha barn

 

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Buzzador blog


Ovido - Quiz & Flashcards