litenlangtan

Direktlänk till inlägg 23 februari 2014

Svårt

Av litenlangtan - 23 februari 2014 08:44

Barnen kivas. Gnäller mamma, mamma, mamma...
Pappa duger inte alls och jag kan emellanåt känna mig kvävd av att vi är två vuxna men bara jag duger. Till allt! Torka näsor, mata, trösta, medla, klä på, torka rumpor, natta, hitta saker...
Det är väl baksidan med att vara den som allra mest är hemma, allra mest får ta konflikter, truga, övertala, locka, lirka för att få med dem på dagens plan.

Att sen se maken missa målet, tappa tålamodet, misslyckas med att trösta, duga och räcka. Då är det också su superlätt att jag går in och tar över, ställer till rätta, fixar, slätar över. Trots att han borde få lösa det på sitt sätt. Hitta sin väg att nå barnen. Ta sin beskärda del av 2-års-trots-meltdowns, syskonkiv och tröttma...

Men i många fall är det minsta motståndets lag som gäller. Ingen orkar med en illvrålande 2-åring kl 06.00 på morgonen.

Igår tig vi en time-out från barnen, åkte in till stan och gick på bio, sen tog maken en korv på macken (planen vad att äta men vi var för mätta efter biosnask och popcorn!) och så var vi hemma igen före 22.

Vi måste prata mer, han och jag. Vi måste prata mer om hur vi vill ha vår framtid. Jag är normalt pratig och han är normalt tyst. Men många gånger är vi båda tysta. För vi orkar inte prata. Och istället blir det tjafs och småbråk för att vi är olika och barnen tyr sig till mig vid konflikter och när de behöver tröst.

Det som då var viktigaste egenskapen i vår relation - att vi kunde prata om allt. Har blivit en kompakt tystnad. Som jag ibland blundar för för att jag är för trött.

Inte för att jag inte får sova. För det får jag. Utan för att jag inte får 'andas' på min vakna tid. För att det ständigt måste pysslas, fixas, lagas mat, städas, tvättas, lekas, kläs på, kläs av, bytas, vikas tvätt, läsas sagor, matas, nattas... Ja det där småbarnslivet som ständigt snurrar. Där det aldrig går att trycka på paus.

Och när dagen är slut för mina små och min och makens tid tar vid är energidepåerna så slut så jag orkar inget alls. Bara själsdödande TV-blaj.

Jag gissar att jag inte är ensam om det här dilemmat. Do more of what makes you happy orkar jag inte just nu. Tyvärr. Fast jag så väl behöver det.

 
 
Ingen bild

Sara

24 februari 2014 18:41

Ohjjj, det skulle kunna jag som skrev detta!!!! Nästan allt stämmer in i min familj oxå. När jag är hemma är det bara mamma hit o mamma dit. Barnen kommer alltid till mig först med sina frågor o funderingar och ibland står det mig upp i halsen. Blir ibland kvävd av att bara höra MAMMA!!!!!! Försöker att inte visa barnen, men vet att de märker på mig att jag blir trött. Problemet här är att vi båda mår dåligt just nu och drar ner varandra ingen kan peppa den andra. Men jag har tagit ett snack och talat om att jag är på gränsen för vad jag pallar med just nu. Jag går på en skör skör lina och blur det inte ändring så brister den. Allt beror inte på hemmasituationen utan mitt jobb är en stor bidragande faktor. Har sökt nytt jobb och hoppas så att få komma på intervju, skulle göra så mycket för mitt liv.

Kram på dig och hoppas att ni hittar någon form av lösning och balans i tillvaron. Mitt hopp står till våren, tror att allt blir bättre då!!!!!

Kram (igen) Sara

litenlangtan

26 februari 2014 08:30

Oj vad jobbigt! Visst är det svårt att inte kunna känna att man får nån ro någonstans och så fort man stiger innanför dörren kommer barnen fram och sliter i en eller bryter ihop!

Jag råder dig att försöka göra något bara för dig utanför ditt jobb! En promenad, eller en fika med en vän på 2 timmar! Kan räcka för att ge lite ny energi!
Hoppas du får det där nya jobbet snart och att våren är i antågande! Tyckte mig känna det igår när solen sken. Idag regnar det igen... :-(
Många kramar till dig med!

 
Ingen bild

Annalena

24 februari 2014 21:17

Här funkar det allra bäst när det bara är en vuxen hemma... Mamma är bäst, men finns inte jag att tillgå, så går det toppen med pappa. Då får de egentid och öva på att pappa också är bra att ha!

litenlangtan

26 februari 2014 08:32

Det får mina barn den här veckan, då pappa ärgens heltid när jag är på kurs!
Pappa lämnar och hämtar på förskolan tex, något han inte alls kunnatglra då han alltid jobbar de tider stora är där!
Skönt för mig också att få komma bort lite och längta efter barnen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av litenlangtan - 13 januari 2017 14:33

Oj vad länge sen jag bloggade. Det har vart sååååå mycket annat; försäljning av lägenheten, flytten, strul med jobbet, stök på hemmaplan, halloween, jul och nyår och är det ett nytt år och jagtänkte faktiskt på bloggen för någon vecka sen för att jag...

Av litenlangtan - 2 maj 2016 07:15

Just det. Vi är i gång med att sälja vår bostad för vi har fått en hyresrätt. Större, helt nybyggd, 5 minuter bort från vårt lilla hus. Det kommer inte vara för evigt men det är tak över huvudet tills vi hittat det hus vi vill ha. Jag, som är kontrol...

Av litenlangtan - 1 maj 2016 21:56

Är ganska säker på att en av mina ungar hatar mig just nu... Inget funkar, inte ens enkla vardagssaker som vi gjort 100 000 gånger tillsammans. Vi blir ovänner om allt och hans bruna ögon blixtrar... Idag skulle vi gå på bio på stan men det v...

Av litenlangtan - 23 april 2016 06:25

Kl är 06.18 och jag ligger i ungarnas rum med en snusande sovande unge på var sida. Tänk att jag blev mamma ändå, till inte mindre än två fantastiska barn! Tänk att vi är en familj, med allt vad det innebär! En lite mer tänkare, grubblare som mest är...

Av litenlangtan - 31 mars 2016 15:32

Igår hade vi en riktigt rövnatt, Stora hostar och hostar, Lilla fick krupp och vaknade rädd och ledsen och hade svårt att andas såklart! Vi fick rätsida på andningen och jag la mig brevid honom i deras sovrum. Somnade om och sov till ca 5. Då kom Sto...

Presentation


Jag blev mamma genom adoption. Bloggen startade 2010 med hemutredningen och fortsatte med en lång väntan på... ja vem skulle det bli?
Nu skriver jag om stort och smått om vardagen med en son född sommaren 2011 och hans lillebror som kom till oss 2013.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Arkiv

Besökare sen 2011-07-01

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Vill ha barn

 

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Buzzador blog


Skapa flashcards