litenlangtan

Alla inlägg den 7 juli 2011

Eko

Av litenlangtan - 7 juli 2011 21:55

I den här världen skapas ringar på vatten och jag har hittat ett eko på mit inlägg om föräldraskap.

Jag läser det som riktat mot mig mellan raderna för ingen har egentligen kommenterat här.

Jag kan säkerligen uppfattas som naiv när det kommer till mitt föräldraskap - och att jag tror att saker och ting är okomplicerade och banala.

Det må vara hänt. Men jag är inte mamma än. Jag har varit i en jävligt motvals situation mot min vilja i rätt många år. Jag har inte bett om att få vara ofrivilligt barnlös, ovanligt lättirriterad, lättstött och sårbar. Jag har inte bett om att få känna mig förbisedd, kvävd av sorg och avundsjuka under alla dessa år. Men det är mina känslor - jag har bara velat få känna mig helt vanlig. En mamma.


En mamma med drömmar och förhoppningar om ett långt och lyckligt liv som familj. Med semester och förskola och VAB och kalas och fiskdamm och simskola och skidsemester som så många andra.

Det kommer finna många hinder att ta sig över - men måste jag bygga upp dem nu? Måste jag köpa hem ett helt bibilotek med böcker och ha telefonboken full med nummer till psykologer? Måste jag förutsätta att allt ska gå snett och på tok? Måste jag se allt i svart och kantat av problem? Jag kanske är jävligt naiv - men jag är så förbannat trött på allt som är negativt i adoptionsvärlden. Det har bara pratats problem och risker och SN och väntetider som ökar - jag vill ha något att glädjas över och jag vill känna mig lite helt vanlig. Som en mamma.

Kan vi enas om att föräldraakapet är att vara tilljänglig för sitt barn. Som en ocean av kärlek och som en sarg av skyddande ömsinthet. Att finnas där när vi behövs och även när vi inte behös som en åskådare och njuta av att få ynnesten att vara nära i det här livet.

the end.

Av litenlangtan - 7 juli 2011 12:05

Glädjande besök på jobbet idag! S & S var förbi och sa hej och visade stolt upp sin lille kille! Hoppas de får sitt RB idag så de kan släppa den biten och börja packa sina och sonens tillhörigheter för att minst 2 månader framöver vistas i landet! Det ska bli jätteroligt att följa dem!


Tack för att ni kom förbi, det har jag inte räknat med!

Lycklig resa!

Presentation


Jag blev mamma genom adoption. Bloggen startade 2010 med hemutredningen och fortsatte med en lång väntan på... ja vem skulle det bli?
Nu skriver jag om stort och smått om vardagen med en son född sommaren 2011 och hans lillebror som kom till oss 2013.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Arkiv

Besökare sen 2011-07-01

Senaste inläggen

Kategorier

Fråga mig

1 besvarad fråga

Länkar

Vill ha barn

 

Sök i bloggen

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Buzzador blog


Ovido - Quiz & Flashcards